Манна небесна

През октомври тази година бях част от международен християнски бизнес форум във Варшава, където имаше хора от цял свят: от Япония, Южна Корея, Китай, Европа, Латинска Америка, САЩ и Канада. Отидох с голямо очакване да се запозная с предприемачи от цял свят, да споделим опит и да създадем възможности за партньорство. Знаех, че темата на събитието ще бъде Украйна.

Оказа се, че фокусът не е просто за бизнес, а за мобилизиране и координиране на силите ни с цел да помогнем на бедстващите бежанци, а в бъдеще и да работим за възстановяването на страната след войната. Това малко се разминаваше с очакванията ми, но бях мотивиран да се включа в каузата с каквото мога. Срещнахме се с много доброволци. Показаха ни бежански лагери и огромните халета, в които много бежанци живеят – всички в едно помещение. Ще ви дам малка статистика: От началото на войната границата на Полша са пресекли около 6 милиона украински бежанци. Това е горе-долу броя на населението на България в момента. Много от тези хора са продължили към Западна Европа. Някои са се върнали в Украйна. Но 2 милиона са все още в Полша.

Това е горе-долу населението на нашата столица София в момента. Друг факт, който научих е, че днес издръжката на бежанците се поема основно от неправителствени организации, тъй като полското правителство е дало назад с финансирането. 

Надежда за украинските бежанци.

Последни Публикации

Показваме им, че някой го е грижа за тях. Да, ние не можем да посрещем всички нужди на украинските бежанци, но можем да им върнем надеждата. 

Bключи Cе
Моля, свържете се с нас на емайл: info@regalconnect.org  или на телефон:
+359 89 727 2740
(Viber, WhatsApp, Telegram, WeChat)
bg_BGBG