От идеи към действия:
Дейният живот на християнина

ХРАНА ЗА РАЗМИСЪЛ

Християнството на действие: Как да превърнем идеите в реалност

 

Една от важните книги в Библията е наречена „Деяния на апостолите“, а не „Идеи на апостолите“. В християнския живот не е достатъчно позицията ни да е идейна, а би трябвало да бъде дейна.

Ако сведем живота в Христос до дискусии и лекции, зад които не стои активно действие, ние превръщаме Християнството просто в една поредна идея, която е лишена от променящата сила на Христос в реалния живот.

В църковния свят често може да наблюдаваме християни, които са готови да се „хванат за гушата“, спорейки относно доктрини и кой е с най-правилното учение. Но рядко виждаме вярващи, които са ангажирали живота си с конкретна мисия и кауза, докосващи хората и променящи света около тях чрез реални действия.

Ние сме създали култура, в която един от висшите стремежи на вярващите е да се докоснат до „микрофона на сцената“ без да осъзнават, че въпроса не се свежда до възможността да говорят публично, а до това дали има какво да кажат на хората. Въпросът също така не е дали сме просто слушатели, а да се превърнем в изпълнители на Словото. Вярвам, че християнството е на първо място „Истински, различен и благочестив живот“, а чак след това думи. Както е казал един известен християнски деятел:

„Свидетелствайте за Христос винаги, а когато е нужно използвайте и думи“.

В християнството имаме говорители, имаме слушатели, имаме и коментатори, но имаме ли деятели? Имаме болшинство “християнска публика”, която дискутира, освирква или подкрепя и малка група “християнски състезатели”, които дават всичко от себе си на терена в състезанието на Живота.

Това, което искам да кажа накрая е, че всеки човек от публиката би могъл да се превърне в състезател. Просто трябва да слезе от трибуната и да стане част от играчите на терена, а също така и да не се бои от освирквания и от хорското мнение.

В Библията е записано, че „Словото стана плът“. Само нашето бездействие и безразличие може да превърне „Словото в Идея“. Let’s do it!

Стефан Стефанов.

Стефан Стефанов е бил служител на пълно работно време в продължение на 20 години. Служил е като мисионер, евангелизатор и пастор.

Днес Стефан е предприемач и филантроп. Основател е на

“Bulgarian Aid Mission Foundation”
www.aidmission.org

и

“Scandinavia standard and shopping”- верига магазини втора употреба в България.
www.scandinavia-bg.org

🚀 СПОДЕЛЕТЕ ГО С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Christian Business Network

Join us
Please contact us by email: info@regalconnect.org  or to your phone number:
+359 89 727 2740
(Viber, WhatsApp, Telegram, WeChat)
en_USEN